Achtergrondinformatie Madelein Duijvestijn


Zoals bij alle verzamelaars is mijn collectie Sinterklaaspapier begonnen met het bewaren van een paar prachtige exemplaren. Door mijn grote belangstelling voor dessins – als ontwerpster was ik enige tijd werkzaam in de confectie- en textielindustrie – plus het feit, dat ik in 1990 een grote Sinterklaaspapierbewonderaar leerde kennen, heeft gaandeweg mijn verzameling écht vorm gekregen.

 Bewaren werd sparen en hoe! Mede dankzij contacten met o.a. papiergroothandels en –fabrieken bestaat mijn collectie inmiddels uit ruim 4800 verschillende Sinterklaaspapieren, waaronder nagenoeg alle vanaf 1990 in Nederland geproduceerde en verkochte exemplaren maar ook enige ontwerpen van vóór de Tweede Wereldoorlog.

In Nederland bestaan veel mensen die wat dan ook verzamelen maar collecties Sinterklaaspapier zijn zelden aan te treffen.
Met veel enthousiasme en plezier blijf ik van mijn verzameling genieten en hopelijk kan ik (door deze site of expositie of lezing), ook uw hart sneller doen kloppen!

Meer informatie? Stuur een mailtje naarEen greep uit de verzameling sinterklaaspapieren: Thema: Vormgeving Thema: Vormgeving Thema: Vormgeving


Home

Sinterklaaspapier
Historie
Dessins
Trends


Verzamelaarster
Achtergrond
Presentaties
Publiciteit
Reacties